Featured 

Bøker av Frank A. Jenssen

Bøker av Frank A. Jenssen

«Han skriver med andre ord ikke på samlebånd, Jenssen. Men når han skriver, så skriver han godt. Veldig godt

.

Cathrine Krøger, Dagbladet

Frank A. Jenssen debuterte i 1981 med romanen "Saltbingen", en bok han ble tildelt Vesaasprisen for. Senere har han gitt ut en rekke bøker og produksjoner, deriblant den kritikerroste romanen, "Lengselens år". Boken ble publisert i 2004 og har blitt beskrevet som et episk storverk som kommer til å ruve i norsk diktning. I 2011 gav han ut oppfølgeren og bind to i en tiltenkt triologi, med navnet "Snøen er aldri hvit". Også denne boken fikk svært god kritikk, hvor Dagbledet omtalte den som en «perle i fra nord». Den tredje romanen jobbes det med i disse dager.

I tillegg til romaner, har Jenssen også skrevet en rekke bøker om Lofoten og lofotfisket, deriblant dokumentarboken "Boka om Lofotfisket" fra 1984 og "Praktboken Lofoten". I 2012 ga han ut boken «Torsk – Fisken som skapte Norge», hvor forfatteren hevder at uten torsken hadde ikke Norge hatt krefter til å etablere seg som nasjonten. Boken fikk stor oppmerksomhet og Jenssen ble i tråd med lanseringen invitert til å snakke om Norges viktigste fisk av både aviser og tv-programmer, blant annet Lindmo på NRK.

På Galleri Lofotens Hus finner man flere av Frank A. Jenssens produksjoner til salgs, deriblant hans fotografibøker som inneholder noen av de beste bildene han har tatt opp gjennom årene av mennesker, hav, storm, midnattsol, fjell og fjorder i vakre Lofoten. Jenssen har i sine produksjoner lagt ned et omfattende arbeide i å dokumentere blant annet lofotfisket og småkvalfangsten i Norge. I august ble i tillegg hans nye bok med spektakulære fotografier av Lofoten gjennom alle årstidene publisert. Boka inneholder også vakre og stemningsfulle dikt skrevet av han selv. Boken har fått navnet «Mitt Lofoten».

​Bøker skrevet av Frank A. Jenssen 
​2016: "Mitt Lofoten", praktbok
​​2012: "Torsk - Fisken som skapte Norge", dokumentarbok
​​​2011: "Snøen er aldri hvit", roman (havmannsprisen)
​​​2004: "Lengselens år", roman
​​​2002: "Til en Jeger" , diktsamling
​​​1998: "Med solidarisk hilsen", jubileumsbok for Tysfjord Arbeidsmannsforening.
​​1997: "Havørnlandet" , praktbok om havørn
​1995: "Lofoten", praktbok
​​​1986: "Harpunen som flyr", bok om norsk småkvalfangst
​​​1986: Svolvær Jern og Metallarbeiderforening, jubileumsbok
​​​​​1984: Boka om Lofotfisket