Karl Erik Harr

Karl Erik Harr

Karl Erik Harr har etterhvert skapt seg en posisjon som en av Norges mest populære og anerkjente nålevende kunstnere.

Karl Erik Harr, født 1940, tok sin utdannelse ved Kunstakademiet og har etablert seg ikke bare som maler, men også som grafiker, tegner og forfatter. Mange av sine motiver har han hentet fra Nordland, særlig fra Kjerringøy, Hamarøy, Helgeland og Lofoten. Han har gitt et stort antall separatutstillinger i Norge og i flere land i Europa og Asia. Videre har han utsmykket hurtigruteskipene M/S Nordkapp, M/S Richard With og M/S Narvik. Han har også laget dekorasjon i den Nationale Scene i Bergen og Bergen Rådhus, altertavler i Værøy og Rolvsøy kirker. Harr har også laget hamsunillustrasjoner i Hamsungalleriet på Tranøy.

Opp gjennom årene har han illustrert flere av Knut Hamsuns romaner og har i tillegg skrevet og illustrert en rekke bøker selv.

Harr står som representant for den nyromantiske retningen som gjorde seg gjeldende på slutten av 60 - tallet og har opp gjennom årene vært i sentrum for lange debatter i norsk kunstliv. I de senere år har han konsentrert seg spesielt om havet som motiv.

Galleri Lofotens Hus med nytt fokus
Otto Sinding