20-årsjubileum for Galleri Lofotens Hus (ENG)

20-årsjubileum for Galleri Lofotens Hus (ENG)
I juni 2010 er det 20 år siden Galleri Lofotens Hus ble åpnet. 

Den gang, i 1990, var besøkstallet på rundt fem tusen, de fleste fra hurtigruten som i forbindelse med åpningen av galleriet startet sine overlandsturer i Lofoten. 

Allerede året etter ble resten av første etasje, det tidligere sløyerskuret og tørrfisklagret ominnredet, og den kjente nordnorske billedkunstneren Karl Erik Harr stilte ut et stort antall oljemalerier. Dermed var de første steg tatt mot ei framtid der Galleri Lofotens Hus skulle utvikle seg til en av Nord-Norges desidert største turistattraksjoner. I de etterfølgende år og helt fram til i dag har Galleri Lofotens Hus kjøpt inn kunstverker av kjente norske og nordnorske malere for betydelige summer. 

Galleriet eier i dag Norges største samling av oljemalerier malt i perioden 1880 til 1930, senere kalt gullalderen i nordnorsk malerkunst. De fleste av disse kunstverkene skildrer Lofoten og Lofotfisket. Frank A. Jenssens multimedieshow "Det Magiske Øyriket" er vist over store deler av verden og høster stadig applaus og begeistring. 

Tyveårsjubileet skal selvsagt feires med utstilling av nye bilder, spesialtilbud til våre mange besøkende og en større feiring i juni. Og for ikke bare å jubilere, men også å markere at galleriet ligger i Henningsvær, fiskeværet over alle fiskevær, åpner vi til våren en ny avdeling som setter fokus på Lofotfisket gjennom de siste tretti år. 

Det skal også markeres at Karl Erik Harr som en av Nord-Norges mest populære billedkunstnere gjennom tidene i år feirer sitt syttiårsjubileum. I den anledning stiller han ut en del nye malerier og vil selvsagt delta på jubileumsfeiringen.

 "Lengselens år" er tittelen på den siste romanen av Frank A. Jenssen. Den ble valgt ut som ekstrabok i Den Norske Bokklubben og høstet glimrende anmeldelser med bl.a. terningkast seks både i VG, Avisa Nordland og Nordlys. Aftenpostens anmelder skriver at "Lengselens år" er et "episk kjempeløft som vil ruve i norsk litteratur". Romanen er til salgs i galleriets butikk. En fortsettelse på "Lengselens år" er ventet senest i 2011.
Books by Frank A. Jenssen